👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Wat is L-Carnitine

Wat is L-Carnitine?

L-carnitine is een niet-essentiële aminozuurachtige verbinding, wat betekent dat het op natuurlijke wijze in het lichaam wordt geproduceerd. De hoofdfunctie is om het lichaam te helpen energie te produceren. Het speelt daarnaast een belangrijke rol bij de spierbeweging en de normale werking van hersenen en hart.

Je kunt een bepaalde hoeveelheid L-carnitine uit je dieet halen, omdat het wordt aangetroffen in voedingsmiddelen zoals rood vlees. Plantaardige bronnen zoals avocado en soja hebben ook kleine hoeveelheden. Supplementen worden vaak aanbevolen voor iedereen wiens dieet de hoeveelheid de stof in het lichaam zou kunnen beperken in het geval van veganisten of strikte vegetariërs.

L-carnitine is verantwoordelijk voor het transport van vetzuren met lange ketens naar de mitochondriën in je cellen, waar energie wordt geproduceerd als het vet wordt geoxideerd en voor brandstof wordt gebruikt. Meer dan 95% van de L-carnitine in het lichaam worden aangetroffen in de skeletspier. Verder zijn er sporen in de lever en bloed.

Bij sommige personen is L-carnitine van essentieel belang, wat betekent dat het lichaam niet voldoende hoeveelheden van de stof produceert. Supplementen kunnen dan van belang zijn voor deze personen en worden in het bijzonder aanbevolen voor mensen met een genetische aandoening of die medische ingrepen ondergaan die de voorraad van het lichaam opmaken.

Het wordt al door atleten over de hele wereld gebruikt vanwege zijn vetverbrandingscapaciteiten, omdat het optimaliseert hoe je lichaam vet gebruikt als brandstofbron, wat leidt tot betere trainingsprestaties. L-carnitine is een populair supplement voor gewichtsverlies en vetverbranding, en wanneer het op de juiste manier wordt ingenomen, kan het een geweldige aanvulling zijn op je trainingen.

Voordelen van L-carnitine

1. Gewichtsverlies
L-carnitine helpt je lichaam energie te produceren door de vetopslag van het lichaam te gebruiken, waardoor je langer kunt trainen en uiteindelijk helpt bij het verlies van vet. Er zijn aanwijzingen dat het gewichtsverlies kan bevorderen door het calorieverbruik te verhogen. Het is bewezen dat het dagelijks innemen de bloed- en spierconcentraties van deze aminozuurachtige verbinding verhoogt, waardoor het vetmetabolisme verbetert met als gevolg verhoogde spierconcentraties.

2. Betere prestaties en herstel
Gezien zijn vetverbrandende eigenschappen optimaliseert L-carnitine hoe je lichaam vet gebruikt als brandstof, zodat je langer kunt trainen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat 3 weken suppletie van tartraat spierbeschadiging door oefeningen met hoge intensiteit vermindert.

Het is duidelijk dat suppletie met L-carnitine een belangrijke rol speelt bij het herstel van inspannende oefeningen, bij een voorgestelde doses van 2-4g per dag om de resultaten te optimaliseren. Dit leidt tot een vermindering van verschillende kenmerken van metabole stress en spierpijn die in veel opzichten worden gezien in studies. Het onderzoek is echter nog steeds beperkt en verdere studies zijn nodig om het wetenschappelijk bewijs voor dit bijzondere supplement te verbeteren.

Studies hebben waargenomen dat l-carnitine, wanneer het wordt ingenomen met 80 g koolhydraten, positieve effecten heeft, aangezien een toename van 20% in het carnitinegehalte van spieren werd waargenomen na 12 weken suppletie.

De combinatie met koolhydraten voorkwam een ​​toename van 18% van de accumulatie van lichaamsvetmassa in verband met het nemen van alleen koolhydraatsuppletie bij gezonde jongvolwassenen.

Het innemen van het supplement met een behoorlijke hoeveelheid snelwerkende koolhydraten kan van groter voordeel zijn als insuline, een hormoon dat vrijkomt wanneer je koolhydraten consumeert, carnitine transport naar de skeletspier stimuleert (d.w.z. 60 g dextrose of maltodextrine).

Hoewel er aanwijzingen zijn dat L-carnitine ongeveer 30-45 minuten na consumptie effect kan hebben, lijkt het dilemma “vóór of na de training” uiteindelijk niet de belangrijkste factor bij het overwegen van suppletie met L-carnitine. Gebruik het liever enkele weken om de carnitine voorraden te vergroten en je zou snel resultaten kunnen zien.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)