100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Wat doet suiker met jouw verbranding?

Wat doet suiker met jouw verbranding?

We weten allemaal dat te veel suiker eten niet goed is voor je stofwisseling. Maar waarom is het eten van suiker precies zo slecht? Wat doet suiker met jouw verbranding en met jouw lichaam?

Invloed van suiker op je lichaam

Er zijn verschillende redenen waarom suiker niet gezond is voor jouw lichaam. Een van de belangrijkste redenen is dat je meer gaat eten als je veel koolhydraatrijke producten eet (bron). Dit komt doordat je stofwisseling verandert.

Als je suiker eet, dan maakt je lichaam meer insuline aan. Insuline zorgt ervoor dat je lichaam stopt met het verbranden van vet. Je lichaam verbrandt dan de suikers in je bloed. Als deze suikers op zijn, dan vraagt je lichaam om meer suikers (bron). Het gevolg is dat je meer gaat eten.

Dit is niet het enige effect dat suiker heeft op de verbranding. Mensen die veel suikerrijke producten eten, bewegen ook minder (bron). Het kan zijn dat dit een gevolg van is van het feit dat de pieken in bloedsuikerwaarden en insuline veel energie kosten.

Er zijn nog veel meer redenen om wat minder suiker te eten. Het eten van suiker wordt in verband gebracht met allerlei ziekten en kwaaltjes. De belangrijkste zijn overgewicht en diabetes, beide een rechtstreeks gevolg van het feit dat je stofwisseling uit balans wordt gebracht.

Ook bij veel andere ziekten is er een bewijs dat het eten van suikers kan bijdragen. Zo is er bewijs dat suiker kan leiden tot het ontstaan van acne, depressies, huidveroudering en mogelijk zelfs kanker.

Minder suiker eten

Als je minder suiker wilt eten, is het een goede eerste stap om alle toegevoegde suikers uit je voedingspatroon te halen. Dit is vrij eenvoudig te doen door de etiketten in de supermarkt te lezen. Als je wilt afvallen, dan is het vaak een beter idee om voor een koolhydraatarm (en dus eiwitrijk) dieet te kiezen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)