👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Waarom Koolhydraatbeperkt? Wij geven je 4 redenen!

4 redenen waarom koolhydraatbeperkt een goed idee is?

Dat koolhydraatbeperkt eten steeds vaker door artsen wordt geadviseert aan diabetes patienten is een feit maar ook steeds meer mensen die willen afvallen laten koolhydraten vaker staan. Maar waarom is het beter om pasta, brood, rijst en aardappel wat vaker links te laten liggen? Wij geven je 4 redenen!

1. Je hebt minder behoefte om te snacken

Eet je koolhydraatbeperkt, dan grijp je echt minder vaak naar iets lekkers! Dat je minder gaat snaaien en snacken als je minder koolhydraten eet, heeft alles te maken met de reactie van je lichaam op koolhydraten. De producten die je bloedsuikerspiegel laten stijgen en dalen (koolhydraten) zoals snoepjes, koekjes, chips laat je nu lekker links liggen in de winkel. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel dus stabieler en heb je minder last van de suikerpieken en -dalen die ervoor zorgen dat je een onuitstaanbare trek hebt in zoetigheid en na de lunch alweer hunkert naar het volgende eetmoment.

2. Je eet meer groente

‘Maar wat eet ik dan wél als je minder koolhydraten eet?’, Nou … meer groente! Als je de pasta, brood, rijst en aardappelen vaker laat staan, dan ligt er gegarandeerd meer groente op je bord. Je ontbijt of luncht met bijv. een heerlijke TimFit shake of TimFit maaltijdreep en dineert met courgette pasta of brocoli rijst. Groente zorgt voor een sterk immuunsysteem, een goede spijsvertering en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker, diabetes type 2 en overgewicht. Win-winsituatie dus!

3. Je valt af

Met een koolhydraatbeperkt voedingspatroon eet je niet alleen minder, maar ook meer! Meer groente en ook meer eiwitrijke producten zoals vlees, zuivel, ei en vis. . Deze producten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel waardoor je langer een verzadigd gevoel houd en minder de behoefte om te snacken.Als niet meer dan 70 koolhydraten per dag eet kom je in ketose (vetverbranding) Je lichaam zal dan energie halen uit je vetreserves  en ja, dat zal je snel merken aan je broekriem! Voor elk voedingspatroon geldt natuurlijk: als je meer calorieën eet dan dat je verbruikt, kom je aan. Bij een koolhydraatbeperkt voedingspatroon moet je ervoor waken dat je niet te veel vet eet. Noten en avocado’s zijn gezond, maar ook bom vol calorieen. Wist je bijv. dat 1 avocado maar liefst 40% vet kan bevatten?

4. Je hebt meer energie

Een stabiele bloedsuikerspiegel heeft niet alleen effect op je snackbehoefte, maar ook op je energieniveau. Het schommelen van je bloedsuikerspiegel is namelijk uitputtend en kan je het gevoel geven dat je in een rollercoaster zit van hongerbuien en stemmingswisselingen. Na het eten van een maaltijd barst je van de energie (piek!) en een paar uur later snak je alweer naar een tussendoortje (dal!). Zo kom je uiteindelijk in een vicieuze cirkel terecht. Met een koolhydraatbeperkt voedingspatroon is dat verleden tijd. Je eet voedingsmiddelen die je bloedsuikerspiegel en dus je energieniveau stabiel houden.

Wil je nóg meer weten over dit onderwerp? Laat het ons weten via de chat! Wij vertellen je er graag meer over!

Kennismaken met het TimFit Proefpakket

Ken jij TimFit nog niet? TimFit heeft handig proefpakket voor 5 dagen zodat jij de overheerlijke smaken kunt proeven in handige meeneem sachets!

Gegarandeerd resultaat na 5 dagen
Probeer alle 5 smaken van TimFit
Persoonlijke begeleiding door onze ervaren consulenten
Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd
Bespaar geld op je ontbijt en lunch
Zeer weinig suikers

Wij beloven je dat je het Resultaat al na 5 dagen op de weegschaal zélf kunt zien! Dit zal je motiveren om door te gaan tot dat je jouw streefgewicht bereikt hebt!

Zo werkt TimFit

Met TimFit® val je effectief af door 3 uitgebalanceerde maaltijden per dag te nuttigen waarvan je twee maaltijden per dag (ontbijt en de lunch) door de unieke gezonde en uitgebalanceerde TimFit SX-5 maaltijden vervangt.

Door de unieke SX-5 mix en uitgekiende dosering van micro- en macronutriënten is TimFit de crème de la crème onder de uitgebalanceerde maaltijdvervangers. De TimFit voedzame maaltijden zijn eenvoudig en snel te bereiden en kunnen u geld besparen. Daarnaast vinden onze TimFit klanten ze ook nog eens heel erg lekker!

Eenvoudig te volgen en perfect te integreren in uw dagelijks leven.
Tijdens de avondmaaltijd bereid je jouw eigen maaltijd met mager vlees of vis en groenten volgens onze smakelijke en eenvoudig te bereiden recepten die vetvrij en koolhydraatarm (brandstof uit aardappelen, brood, pasta etc. worden tijdelijk geweerd) zijn. Uw gezinsleven en sociale leven hoeven nu dus niet meer te lijden omdat u wilt afvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)