👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Waarom je beter minder koolhydraten kunt eten

Waarom je beter minder koolhydraten kunt eten

In veel methoden om af te slanken, wordt aangeraden om minder koolhydraten te eten. Waarom is dit en waarom is het verstandig om minder koolhydraten te eten?

Wat doen koolhydraten met je lichaam?

Om te bepalen waarom het verstandig is om minder koolhydraten te eten, kijken we eerst naar de gevolgen die koolhydraten hebben op je lichaam.

Een van de belangrijkste effecten van het eten van veel koolhydraten en suikers is de invloed op de bloedsuikerspiegel. Je lichaam maakt veel insuline aan om de suikers kwijt te raken en zet hierdoor de vetverbranding stil. Mogelijk is zelfs er een directe link tussen een hoge inname van koolhydraten en overgewicht (bron).

Het eten van veel koolhydraten heeft ook andere gevolgen. Doordat je lichaam steeds veel insuline aanmaakt, vergroot je de kans op diabetes (bron). Je vergroot ook de kans op andere aandoeningen, uiteenlopend van acne tot ontstekingen (bron).

  • Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €29,95. Toevoegen
  • Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: €139,95.Huidige prijs is: €99,95. Toevoegen
  • Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: €99,00.Huidige prijs is: €79,50. Toevoegen

Langzame en snelle koolhydraten

Niet alle koolhydraten zorgen voor een even sterke piek in de bloedsuikerwaarden. Snelle koolhydraten geven een korte maar krachtige piek omdat ze langzaam door het lichaam opgenomen worden. Voorbeelden van snelle koolhydraten zijn suikers, pasta en veel soorten brood. Langzame koolhydraten hebben meer tijd nodig om opgenomen te worden door het lichaam.

Verschil tussen langzame en snelle koolhydraten is dat deze meer vezels bij zich hebben (bron). Dit is een van de redenen dat het eten van voldoende voedingsvezels belangrijk is voor een verzadigd gevoel (bron).

Minder koolhydraten eten

Als je af wilt vallen of je gezondheid wilt verbeteren, dan doe je er verstandig aan om minder koolhydraten te eten. Sommige koolhydraten, zoals frisdranken, kun je eenvoudig uit je dieet weghalen.

Lukt dit niet, probeer dan voor langzame koolhydraten te kiezen. Vervang dan bijvoorbeeld je aardappelen door zoete aardappelen of een koekje door een handje noten. Als je effectief wilt afvallen, kun je beter een eiwitrijk dieet volgen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)