👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Waarom is buikvet slechter dan vet op je heupen of billen?

Waarom is buikvet slechter dan vet op je heupen of billen?

Vet in en rond de buik is nadeliger voor je gezondheid dan vet op je heupen en billen. Buikvet is namelijk een belangrijke risicofactor voor het krijgen van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Wanneer heb ik te veel buikvet?

Je kunt een inschatting maken van de hoeveelheid buikvet door je buikomvang te meten. Je buikomvang wordt ook wel je middelomtrek genoemd. Dit kan je als volgt doen:

1. Ga rechtop staan. Meet je middelomtrek tussen de onderkant van de onderste rib en de bovenkant van het bekken.
2. Houd het meetlint niet te strak. Adem uit en lees jouw middelomtrek af.

Een middelomtrek tussen de 94 en 102 cm bij mannen en tussen de 80 en 88 cm bij vrouwen wijst op overgewicht. Probeer af te vallen of zorg in ieder geval dat je niet aankomt. Een middelomtrek groter dan 102 cm bij mannen en groter dan 88 cm bij vrouwen wijst op obesitas. Probeer in dit geval onder begeleiding af te vallen.

BMI is ook belangrijk

Mannen hebben een verhoogde middelomtrek vanaf 94 tot en met 102 centimeter. Bij vrouwen is dit vanaf 80 tot en met 88 centimeter. Een middelomtrek groter dan 102 cm bij mannen en groter dan 88 cm bij vrouwen is te hoog. Probeer in dit geval onder begeleiding af te vallen. BMI is ook belangrijk Naast je middelomtrek is het goed om je Body Mass Index (BMI) te bepalen. De BMI geeft de verhouding weer tussen je gewicht en je lengte. Je middelomtrek en BMI samen geven een goed beeld van je gewicht in relatie tot je gezondheid. Vul voor een advies de BMI-meter in.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)