👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Waarom gaat het afvallen ineens minder snel?

Het komt je wellicht bekend voor. In de eerste weken verlies je vele kilo’s en ineens blijft de teller steken en verlies je misschien een paar honderd gram. Waarom gaat het afvallen ineens minder snel en hoe breng je het weer op gang?

Waarom gaat het afvallen langzamer?

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom het afvallen langzamer gaat. Bij sommige diëten verlies je in het begin vooral vocht. Zodra je het vocht kwijt bent, val je nauwelijks nog af.

Het kan ook zijn dat je langzamerhand de teugels een beetje hebt laten vieren. Ongemerkt ben je iets meer gaan eten of iets minder gaan bewegen, waardoor het calorietekort gewoon te klein is.

Een andere veel voorkomende oorzaak van een stagnatie bij het afvallen is een stressreactie. Sommige diëten zorgen voor een stressreactie (bron). Je lichaam gaat hierdoor meer vet opslaan. Dat is een van de redenen dat veel diëten een stabilisatiefase hebben waarin je even op adem komt.

Soms is het ook helemaal geen slecht nieuws als het afvallen langzamer gaat. Vooral bij mensen die aan krachttraining doen, komt het vaak voor dat de spiermassa toegenomen is (bron). Dit is helemaal niet slecht, omdat je calorieverbruik in ruste dan ook toeneemt. Bovendien zie je de extra spiermassa vaak terug.

Hoe help je het afvallen weer op gang?

Natuurlijk wil je het afvallen graag weer op gang helpen, zodat je uiteindelijk een duurzaam gewichtsverlies kunt noteren. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is het volgen van een regelmatig koolhydraatarm dieet (bron). Je kunt hierbij denken aan een eiwitrijk dieet op basis van maaltijdshakes. Het helpt uiteraard ook als je in deze periode veel beweegt.

Als blijkt dat jij niet meer afvalt omdat je meer spiermassa aan het ontwikkelen bent, dan hoef je niet zoveel te doen. Je bent dan op de goede weg. Probeer je in dat geval niet blind te staren op het getalletje op de weegschaal.

Ik val niet af, sta ik stil?

Soms houd je vocht vast, of is je stoelgang wat minder.. het kunnen zoveel redenen zijn. Met warm weer, sauna bezoek of sporten houdt je lichaam ook vocht vast. Je bent dan altijd zwaarder. Blijf goed water drinken om je vochtbalans goed op peil te houden.

Je kunt ook een appeldag in lassen, zodat je lichaam weer gaat reageren. Dit mag je na 2 a 3 weken doen, mits je 2 a 3 dagen stil staat in gewicht. Laat je dus niet te snel misleiden door de weegschaal, realiseer je dat je lichaam voor 1 kilo vetverlies ruim 7000 kilocalorieën moet verbranden, dat betekend 7 uur intensief sporten in de sportschool. Topsport dus!

Afvallen en overgangsklachten

Het is heel wisselend hoe vrouwen reageren, maar om eerlijk te zeggen, bijna 85% van de vrouwen voelt zich bijna gereset na het volgen van TimFit SX5.

Je zuivert je lichaam zo goed, dat het alleen daarom al goed is voor je lichaam en geest.

Helemaal voor je hormoonhuishouding, wat toch al schommelt. Normaal val je gemiddeld tussen de 8 en 10% in vetten af, maar dit is met of zonder overgang altijd per persoon verschillend.

Ik sport veel maar val niet af?

Sport je veel dan zal je niet meteen het verschil gaan zien op de weegschaal.
Een dag na het sporten ben je  altijd zwaarder, je spieren houden vocht vast. en daarbij is spiermassa zwaarder dan vetmassa. Focus je dus niet volledig op de weegschaal, maar kijk naar  centimeters, soms zie je het niet terug op de weegschaal maar voel je het wel aan je broeksriem.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)