Geplaatst op Geef een reactie

Waarom gaat het afvallen ineens minder snel?

Het komt je wellicht bekend voor. In de eerste weken verlies je vele kilo’s en ineens blijft de teller steken en verlies je misschien een paarhonderd gram. Waarom gaat het afvallen ineens minder snel en hoe breng je het weer op gang?

Waarom gaat het afvallen langzamer?

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom het afvallen langzamer gaat. Bij sommige diëten verlies je in het begin vooral vocht. Zodra je het vocht kwijt bent, val je nauwelijks nog af.

Het kan ook zijn dat je langzamerhand de teugels een beetje hebt laten vieren. Ongemerkt ben je iets meer gaan eten of iets minder gaan bewegen, waardoor het calorietekort gewoon te klein is.

Een andere veel voorkomende oorzaak van een stagnatie bij het afvallen is een stressreactie. Sommige diëten zorgen voor een stressreactie (bron). Je lichaam gaat hierdoor meer vet opslaan. Dat is een van de redenen dat veel diëten een stabilisatiefase hebben waarin je even op adem komt.

Soms is het ook helemaal geen slecht nieuws als het afvallen langzamer gaat. Vooral bij mensen die aan krachttraining doen, komt het vaak voor dat de spiermassa toegenomen is (bron). Dit is helemaal niet slecht, omdat je calorieverbruik in ruste dan ook toeneemt. Bovendien zie je de extra spiermassa vaak terug.

Hoe help je het afvallen weer op gang?

Natuurlijk wil je het afvallen graag weer op gang helpen, zodat je uiteindelijk een duurzaam gewichtsverlies kunt noteren. De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is het volgen van een regelmatig koolhydraatarm dieet (bron). Je kunt hierbij denken aan een eiwitrijk dieet op basis van maaltijdshakes. Het helpt uiteraard ook als je in deze periode veel beweegt.

Als blijkt dat jij niet meer afvalt omdat je meer spiermassa aan het ontwikkelen bent, dan hoef je niet zoveel te doen. Je bent dan op de goede weg. Probeer je in dat geval niet blind te staren op het getalletje op de weegschaal.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *