Geplaatst op Geef een reactie

Waarom de meeste maaltijdvervangers niet werken

We kennen ze allemaal, de maaltijdvervangers die je helpen om af te vallen. Veel mensen proberen deze producten, maar haken na een tijdje af. Dit is waarom de meeste maaltijdvervangers niet werken.

Koolhydraten

Kijk maar eens goed op het etiket van de maaltijdvervanger die jij koopt of wilt kopen. Hoeveel koolhydraten zitten er in een portie. Er zijn zelfs maaltijdvervangers op de markt met meer koolhydraten dan eiwitten. Vaak zijn dit ook nog ongezonde koolhydraten ook. Pure suikers.

Het eten van veel suikers is zelfs ronduit slecht als je gewicht kwijt wilt raken. Het eten van suikers stimuleert je om meer te eten (bron). De kans is heel groot dat je gaat snacken als je weinig calorieën eet, maar wel veel suiker.

Voedingsvezels

Veel maaltijdvervangers bevatten geen voedingsvezels. Ook dit is een gemiste kans, want voedingsvezels zorgen ook voor een vol gevoel (bron). Bovendien hebben voedingsvezels een belangrijke functie in je spijsvertering. Gelukkig zijn er shakes op de markt die toegevoegde voedingsvezels hebben.

Vitaminen en mineralen

Het is niet zo gek dat je minder vitaminen en mineralen binnenkrijgt als je minder eet. Maar je hebt deze wel nodig. Als je lichaam merkt dat je te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt, dan bestaat de kans dat je lichaam gaat vragen om extra voeding. Kies daarom een maaltijdvervanger met toegevoegde vitaminen en mineralen voor een optimaal resultaat (bron).

Soorten eiwitten

Eiwitten bestaan uit kleine bouwblokjes, aminozuren, die belangrijk zijn om bijvoorbeeld spiermassa aan te maken. De meeste maaltijdvervangers bevatten alleen maar eiwitten uit één bron en daarmee dus heel weinig soorten aminozuren. Een maaltijdvervanger met eiwitten uit meerdere bronnen ondersteunt je lichaam beter.

Kies een goede maaltijdvervanger

Als je effectief wilt afvallen, heb je een goede maaltijdvervanger nodig. Deze bevat niet te veel koolhydraten en al helemaal geen suikers. Verder zijn er voedingsvezels, vitaminen én mineralen aan toegevoegd. Tot slot krijg je voldoende verschillende soorten aminozuren binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *