👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Waarom zijn Vezels belangrijk in Shakes?

Waarom zijn Vezels belangrijk in Shakes? Eiwitshakes en maaltijdvervangers zijn populaire middelen om het afvallen te stimuleren. En dat is niet voor niets. Een goede eiwitshake is makkelijk klaar te maken, smaakt lekker en zorgt ervoor dat je snel vele kilo’s kunt verliezen. Tegelijkertijd hoeft een maaltijdvervanger helemaal niet duur te zijn, omdat je maaltijden vervangt.

Toch lopen de resultaten tussen verschillende shakes flink uiteen. Soms komt dit omdat een bepaalde shake ‘stiekem’ heel veel koolhydraten en suikers bevatten. Maar in andere gevallen ligt de oorzaak ergens anders. De aanwezigheid van voedingsvezels in een shake.

Wat is de functie van voedingsvezels?

Voedingsvezels hebben een zeer belangrijke functie in ons dieet. Allereerst zijn voedingsvezels nodig om onze stoelgang op gang te houden. De voedingsvezels stimuleren de werking van de darmen.

Maar de inname van voedingsvezels speelt ook een rol bij het controleren van het gewicht. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat supplementen met voedingsvezels kunnen helpen bij het afvallen (bron). Dit is een zeer overtuigende reden om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsvezels eet tijdens je dieet.

Omgekeerd geldt hetzelfde. Uit onderzoek naar het voedingspatroon van vrouwen met een normaal gewicht en vrouwen met overgewicht is gebleken dat de vrouwen met normaal gewicht meer voedingsvezels innamen. Hoewel dit kan betekenen dat de vrouwen met een normaal gewicht gezonder eten, kan het ook zijn dat een gebrek aan vezels een rol speelt in het ontstaan van het overgewicht (bron).

Een voller gevoel

Voedingsvezels zorgen er ook voor dat je eerder verzadigd raakt (bron). Dit merk je zowel tijdens de maaltijd als na de maaltijd. Je krijgt dus minder snel trek in iets anders nadat je vezels hebt gegeten. Dit is handig, omdat je bij een dieet nu eenmaal wat minder eet. Je zou dus eerder weer trek verwachten.

Nog los van de voordelen voor het gewicht, hebben voedingsvezels een zeer nuttige functie. Uit onderzoeken is gebleken dat er ook tal van effecten zijn op andere delen van de gezondheid. Zo zou de inname van voedingsvezels de kans op diabetes en hart- en vaatziekten kunnen verkleinen (bron).

Waarom zijn voedingsvezels juist in maaltijdshakes zo belangrijk?

Als je een dieet volgt op basis van maaltijdshakes, dan eet je maar een maaltijd met vast voedsel per dag. Dit betekent dan ook dat je weinig kans hebt om voedingsvezels binnen te krijgen. Ook al eet je normaal gesproken niet zo gezond, zelfs producten als koekjes en popcorn bevatten voedingsvezels.

De meeste diëten op basis van eiwitshakes en maaltijdvervangers bevatten ook nog een aantal ‘reguliere’ maaltijden. Je doet er sowieso goed aan om tijden deze maaltijden veel groenten te eten. Vooral vezelrijke groenten, zoals artisjokken, linzen en fruitsoorten als frambozen en avocado’s bevatten veel voedingsvezels. Daarnaast bieden groenten allerlei andere voedingsstoffen, uiteenlopend van vitaminen tot antioxidanten en andere voedingsstoffen.

Maaltijdvervangers met voedingsvezels

Dit betekent dus dat je een extra bron van voedingsvezels nodig hebt. Je kunt dit oplossen door zelf vezels toe te voegen aan je shakes. Of je kunt tijdens de avondmaaltijd een kruiwagen vol met groente eten. Gelukkig zijn er ook shakes op de markt waar de vezels al voor jou aan toegevoegd zijn. Een van deze shakes is Timfit.

De maaltijdvervanger van Timfit bevatten 6.6 gram voedingsvezels per vervangen maaltijd. Dit betekent dat je al snel bijna de helft van je vezelbehoefte hebt ingevuld (bron). Hierbij maakt Timfit gebruik van drie verschillende soorten vezels. Dit is gunstig omdat verschillende soorten voedingsvezels verschillende eigenschappen hebben (bron).

Ook op andere vlakken is Timfit een uitstekende maaltijdvervanger. Zo bevat een shake maar liefst 26.6 gram eiwitten. Ook hier wordt gebruikt gemaakt van verschillende soorten eiwitten, omdat deze een verschillende werking hebben op het lichaam. Tegelijkertijd bevat de shake erg weinig koolhydraten. De combinatie van weinig koolhydraten en veel vezels en eiwitten zorgt ervoor dat je niet snel honger krijgt.

Waarom zijn vezels belangrijk in eiwitshakes en maaltijdvervangers?

Er zijn verschillende redenen waarom voedingsvezels in eiwitshakes en maaltijdvervangers bijdragen aan een beter resultaat. De eerste reden is dat voedingsvezels de stoelgang verbeteren. Dit betekent dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en dat je meer energie uit je voeding haalt. Met name als je wat minder eet, zoals tijdens een dieet, is dit belangrijk.

De tweede reden is dat je je langer verzadigd voelt als je veel voedingsvezels binnenkrijgt. Ook dit is belangrijk tijdens een dieet. Je wilt immers niet toegeven aan verleidingen, zeker omdat je dan al snel ongezonde producten gaat eten. Als je een vol gevoel hebt, zul je niet snel in de verleiding komen om iets anders te eten.

Gelukkig hoef je niet in de weer met zemelen of andere producten die voedingsvezels bevatten. Er zijn shakes, zoals Timfit, die een ruime hoeveelheid voedingsvezels bevatten. Door een dergelijk shakedieet te combineren met een gezonde, vezelrijke maaltijd, krijg je voldoende vezels binnen en boek je een sneller en duurzamer resultaat.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Schroom dan niet om een berichtje te sturen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)