👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Versla je suikerverslaving

Versla je suikerverslaving?

Het bestaat echt: suikerverslaving. Suiker heeft een aantal verslavende kenmerken en daarom kunnen sommige mensen maar niet stoppen met suiker eten. Hoe zorg je ervoor dat je je suikerverslaving verslaat?

Waarom is suiker verslavend?

Als je je schuldig voelt over het feit dat je verslaafd bent aan suiker, dan hoeft dat niet. Het is wetenschappelijk bewezen dat suiker verslavend is (bron). Het verandert de hersenen zelfs op een soortgelijke manier als sommige verslavende drugsoorten. Mogelijk is dit een overblijfsel uit het verleden, toen er wel een noodzaak was om suiker te eten als je dit tegenkomt (bron).

Hoe stop je je suikerverslaving?

Ben je verslaafd aan suiker, dan zit er maar een ding op. In een keer afkicken en goed ook. De beste strategie is om samen met een vriend(in) je keukenkastje uit te ruimen en alle suikerrijke producten weg te gooien. Vervolgens ga je naar de supermarkt en koop je gezonde alternatieven voor je suikerrijke snacks.

Vanaf dat moment is het wel van belang dat je producten vermijd die suikers hebben. Hier moet je helaas streng in zijn. Let goed op producten met verborgen suikers (fructose is bijvoorbeeld gewoon suiker) en maak een lijstje met gezonde alternatieve producten die je lekker vindt.

Omgaan met verleidingen

Stoppen met zelf suiker kopen is een goed begin, maar je gaat vaker in de verleiding komen. Op feestjes, in de bioscoop of op andere plekken vind je veel suikerrijke producten.

Het gevaar van een terugval in je suikerverslaving is groot. Belangrijk hierbij is om met verleidingen te kunnen weerstaan. Mindfulness kan je helpen om met deze verleidingen om te gaan (bron).

Verder is het belangrijk dat je niet al te streng bent tegen jezelf als je toch een keer snoept op een feestje. Probeer in plaats daarvan te kijken waarom het niet goed ging zodat het de volgende keer niet weer gebeurt. Wellicht kun je dan een oplossing verzinnen, bijvoorbeeld door nog even een TimFit maaltijdreep te eten voor je naar een feestje gaat. Op deze manier blijf je je suikerverslaving de baas.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)