👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Pas op voor Suikers en Koolhydraten in Shakes

Je wilt graag wat van je overtollige kilo’s verliezen. Een van de meest gebruikte methoden om van je kilo’s af te komen zijn eiwitshakes of maaltijdvervangers. Bij sommige mensen gaat het fantastisch. Zij voelen zich fitter en energieker dan ooit tevoren en verliezen snel kilo’s. Anderen hebben minder geluk. Zij krijgen last van honger, slapte en algehele lamlendigheid. Soms stoppen zij met hun shakedieet, maar vaak gebeurt het ergste. De verleidingen worden te groot en de zoete trek wint.

Hoe kan het toch dat de ene persoon zo succesvol is met shakes en de andere niet? Je leest het in dit artikel. Alvast een hint: het ligt niet aan de persoon die de shake gebruikt.

Wat is de gedachte achter eiwitshakes?

Om goed uit te kunnen leggen waarom de resultaten van maaltijdshakes zo wisselend zijn, is het handig om eerst even de principes van een shakedieet uit te leggen. Dit is nodig om uit te kunnen leggen waarom shakes soms wel werken en soms niet.

Maaltijdshakes zijn gebaseerd op een van de best onderzochte principes over afvallen. Een hoge consumptie van eiwitten helpt je om af te vallen. Hier zijn verschillende redenen voor. Als je veel eiwitten eet, dan krijg je een verzadigd gevoel (bron). Daarnaast worden eiwitten makkelijker verbrand dan bijvoorbeeld koolhydraten of vet.

Er is nog een andere reden waarom veel eiwitten eten tijdens een dieet goed voor je is. Eiwit zorgt ervoor dat de spieren beter worden beschermd (bron). Eet je weinig eiwitten tijdens een dieet, dan gaat je lichaam als het ware het spierweefsel ‘opeten’ om aan energie te komen. Als je spieren ‘opgegeten’ worden, gaat je calorieverbruik in ruste omlaag. Stop je met het dieet, dan komen de kilo’s er dus net zo snel weer aan.

Waarom valt niet iedereen evenveel af?

De reden dat niet iedereen evenveel afvalt met een eiwitdieet is simpeler dan je denkt. Dit heeft te maken met de kwaliteit van de gebruikte eiwitshakes. Sommige eiwitshakes bevatten namelijk stiekem veel koolhydraten. Dit is funest voor je pogingen om af te vallen.

De hoeveelheid koolhydraten in shakes loopt erg uiteen. Goede shakes bevatten weinig of bijna helemaal geen koolhydraten. Een klein beetje koolhydraten is niet erg. Slechte shakes bestaan soms voor meer dan de helft uit koolhydraten. Hier doorheen zitten dan wat eiwitten en vetten. Deze shakes zijn erg slecht voor je pogingen om af te vallen.

Waarom zijn koolhydraten in shakes zo slecht?

Prima, zul je denken, maar waarom zijn shakes met koolhydraten dan zo slecht? Dit heeft alles te maken met de effecten van koolhydraten op je lichaam.

Als eerste zorgen koolhydraten, met name als deze in een vloeibare vorm komen, zoals bij eiwitshakes het geval is, voor minder verzadiging (bron). Je voelt je gewoon minder vol dan wanneer je net een goede eiwitrijke shake hebt gegeten. Dit gaat natuurlijk tussen je oren zitten.

Daarnaast is er nog een krachtig effect dat ervoor zorgt dat je heel veel honger krijgt. Dit heeft te maken met de effecten van de koolhydraten en suikers op de bloedsuikerspiegel. Als je veel koolhydraten binnenkrijgt, dan reageert je lichaam door veel insuline aan te maken (bron). De koolhydraten in je lichaam worden snel opgeslagen als vetten (tenzij je ze kunt verbranden). Snel daarna zakt je insulinespiegel weer, waardoor je honger krijgt (bron).

Als je een shake hebt genomen met veel suikers, heb je snel weer een enorme honger. Je neemt je eerste shake ’s ochtends en om half elf heb je alweer honger als een paard. Je sleept je naar de volgende shake en al snel heb je weer vreselijke trek. Dit maakt het erg moeilijk om het dieet vol te houden. Het meest vervelende is nog wel dat je je zelf de schuld gaat geven van je zoete trek.

Natuurlijk kunnen dieten met eiwitshakes met name tijdens de eerste paar dagen erg zwaar zijn. Maar als jij niet afgevallen bent van een eiwitdieet en een vriend(in) wel, dan komt dit doordat hij/zij wel een goede eiwitshake heeft gebruikt.

Waaraan herken ik een goede shake?

Een goede eiwitshake is te herkennen aan het label. Bekijk goed hoeveel eiwitten en koolhydraten er in de shake van jouw keuze zitten. Kies niet simpelweg een duurdere shake, want ook sommige fabrikanten van dure eiwitshakes zijn schuldig en voegen veel koolhydraten toe.

Een van de beste shakes op de markt is die van Timfit. De shakes van Timfit bevatten niet alleen 26 gram eiwitten per portie. Er zitten ook nog veel voedingsvezels in. Voedingsvezels hebben als voordeel dat deze voor een extra verzadigd gevoel zorgen (bron). Op deze manier wordt het makkelijker om het shakedieet vol te houden. En niet geheel onbelangrijk, de shakes van Timfit zijn ook nog eens aantrekkelijk geprijsd.

Vermijd koolhydraten en suikers in je shakes

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar sommige afslankshakes bevatten heel veel koolhydraten. Dit zorgt ervoor dat je veel honger krijgt, waardoor je eerder gaat snacken. Tegelijkertijd worden je spieren minder goed beschermd, waardoor je ook later weer in de problemen komt. Wil je zeker weten dat je een shake van goede kwaliteit gebruikt? Kies dan voor de shakes van Timfit, omdat deze naast veel eiwitten ook voedingsvezels bevatten.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Schroom dan niet om een berichtje te sturen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)