👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Overgewicht en het eten van vet

Overgewicht en vet! Vroeger werd iedereen die overgewicht had aangeraden om minder vet te eten. Tegenwoordig wordt dat advies niet meer zo snel gegeven. Hoe zit het nu met overgewicht en het eten van vetten?

Vetreserves

Het klinkt heel logisch; er zit vet in je lichaam en als je vet eet, sla vet op. Toch is dit in de praktijk vaak niet zo. Het grootste gedeelte van het vet in je lichaam zijn opgeslagen koolhydraten.

Dit komt door de manier waarop je lichaam met koolhydraten omgaat. Je lichaam verwerkt koolhydraten snel. Hierdoor komt er vrij snel veel energie kwijt in het lichaam. Meestal kan je lichaam deze energie niet kwijt, waardoor het opgeslagen wordt in de vorm van vet (bron). Je lichaam verwerkt vet wel wat efficiënter dan koolhydraten, maar het is heel moeilijk om teveel vetten te eten, omdat vetten beter vullen (bron).

Vet verbranden

Om vet te kunnen verbranden, moet je lichaam aan twee voorwaarden voldoen. De eerste voorwaarde is dat je minder calorieën inneemt dan je verbruikt. Omdat zowel eiwitten als vetten goed vullen, is het makkelijker om dit te bereiken als je minder koolhydraten inneemt.

Als je niet voldoende eiwitten in je dieet opneemt, dan gaat je lichaam spiermassa gebruiken als energiebron in plaats van vet (bron). Dit laatste is niet handig omdat je spiermassa zorgt voor een hoger energieverbruik.

Gek genoeg is het dus zo dat je vetten (en vooral eiwitten) moet eten als je vet wilt verbranden. Met een koolhydraatarm dieet is het heel moeilijk om een voldaan gevoel te houden.

Overgewicht en het eten van vetten

Betekent dit dat je onbeperkt vet kunt eten. Nee. Er zijn nog steeds vetsoorten die ongezond zijn. Voorbeeld hiervan zijn transvetten. Deze vind je vooral in gefrituurde producten (bron). Het is nog altijd verstandig om deze vetten te vermijden. Kies in plaats daarvan voor gezonde plantaardige vetten als olijf-, of kokosolie. Zorg er verder voor dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

 

 

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)