👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Meten is weten!

Meten is weten!

We kennen de uitdrukking ‘meten is weten’ allemaal wel. Deze uitdrukking gaat natuurlijk ook op als je wilt afvallen. In dit artikel lees je hoe je wat je kunt weten door te meten.

Gewicht als maat

Voor veel mensen is er maar een maat die telt en dat is het gewicht. Als je alleen naar je gewicht kijkt, dan weet je te laat wat er met je lichaam gebeurt. Je ziet pas na een tijdje dat je te veel of te weinig eet. Bovendien varieert je gewicht van tijd tot tijd. Bij vrouwen speelt de menstruatiecyclus hierin een grote rol. Op sommige momenten houd je meer vocht vast, dan op andere momenten.

Als je aan het afvallen bent, doe je er verstandiger aan om je vetpercentage te meten. Je vetpercentage geeft een duidelijker beeld dan alleen je gewicht. Uit onderzoek is ook gebleken dat je overgewicht kunt hebben zonder dat je BMI (en dus je gewicht) te hoog zijn (bron).

Vooral als je dichterbij je streefgewicht bent, is het vetpercentage een veel betrouwbaardere maat.

Calorieën tellen

Veel populaire diëten zijn gebaseerd op het tellen van calorieën. In sommige diëten krijg je lijsten waarin per voedingsmiddel staat aangegeven hoeveel punten je kunt rekenen. Voor iedere dag heb je een bepaald budget aan punten dat je mag eten.

Uit veel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat calorieën tellen wel effectief is (bron), ook al is het vaak beter om je dieet grondiger aan te passen. Calorieën tellen is wel tijdrovend en vereist veel discipline. Daarom werkt een voedingsschema voor veel mensen beter dan het tellen van calorieën.

Stappen tellen

Een ander gegeven dat veel mensen tellen is de hoeveelheid stappen die ze zetten. Gelukkig is hier wel bewijs dat dit werkt. Stappen tellen is vooral effectief als je jezelf een doel oplegt, bijvoorbeeld de bekende 10000 stappen per dag (bron).

Meten is weten

Er zijn veel dingen die je kunt gebruiken om je gezondheid en je gewicht te meten. Als je op je vetpercentage let en je stappen telt, dan meet je twee hele belangrijke dingen. Voor wat betreft je voeding is het voor de meeste mensen het makkelijkst om te vertrouwen op een voedingsschema, maar je kunt uiteraard ook je calorieën gaan tellen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)