👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Light-producten wel of juist niet?

Light-producten zijn producten met minder vet of suiker. Hierdoor bevatten ze minder calorieën. Moet je light-producten wel of juist niet eten als je af wilt vallen? Wij zochten het voor je uit.

Voordelen van light-producten

Het belangrijkste voordeel van een light product is vooral het gemak. Je vervangt een product dat je kent door iets dat erop lijkt. Vaak vallen de voordelen van light producten qua calorieën echter tegen. Een product dat 50% minder vet bevat, heeft vaak juist meer koolhydraten, waardoor je niet 50% minder calorieën eet.

Nadelen van light-producten

Light-producten hebben relatief veel nadelen. Het belangrijkste nadeel is dat de meeste producten nog steeds veel energie bevatten. Vooral bij producten die weinig vet bevatten, komen er vaak koolhydraten voor terug. Zoetstoffen kunnen zorgen voor een hongergevoel en zorgen daardoor juist voor meer overgewicht (bron, bron). Ook tasten zoetstoffen de darmflora aan (bron).

In light-producten waar minder vet in zit, komen er vaak koolhydraten voor in de plaats. Vanuit de wetenschap is er steeds meer bewijs dat diëten die laag in koolhydraten zijn, beter werken dan diëten laag in vet (bron), ook al is het aantal ingenomen calorieën gelijk. Sommige mensen die light-producten eten, gaan compenseren. Zij nemen dan meer van het light-product, waardoor de totale inname van de calorieën verder stijgt.

Ook niet onbelangrijk; de meeste light-varianten zijn duurder dan de gewone versies van een product.

Conclusie

Het gebruiken van light producten klinkt als een handige oplossing om af te vallen. Uiteindelijk blijf je daardoor te dicht bij je oude voedingspatroon, waardoor je slechts mondjesmaat afvalt. Veel light-producten zijn niet eens zoveel gezonder dan de normale varianten.

Als je op zoek bent naar manieren om kilo’s op een gezonde en duurzame manier kwijt te raken, dan kun je beter naar je voedingspatroon als geheel kijken. Probeer minder bewerkte voeding te eten en probeer een eiwitrijk dieet. Dat is de enige manier om de kilo’s blijvend kwijt te raken.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)