👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Hoe motiveer ik mezelf om af te vallen?

Hoe motiveer ik mezelf om af te vallen?

Blijvend afvallen begint met het in kaart brengen van waar je nu staat. Neem je eigen eetgedrag eens kritisch onder de loep. Wat en hoeveel eet je nu? Weet je hoeveel calorieën jouw favoriete eten bevat? Zijn er momenten waarop je extra veel eet? Bewustzijn is een belangrijke eerste stap om gedrag te veranderen en te kunnen beginnen met afvallen.

Maak het concreet

Als je een beeld hebt van je huidige gedrag, dan kun je concrete doelen gaan stellen. De meeste winst is te behalen bij het stap-voor-stap verbeteren van je eetgedrag. Vraag jezelf af wat je precies wilt bereiken. “Ik wil 7 kilo afvallen“ is prima om naar toe te werken, maar het vertelt nog niet hoe je dit concreet aanpakt. Welke stappen onderneem je om die 7 kilo kwijt te raken? Als je concrete acties opstelt, dan kun je ze ook evalueren. Een concrete actie is bijvoorbeeld ‘Ik drink geen frisdrank en sap meer, maar neem in plaats daarvan water of thee zonder suiker’.

Is mijn plan realistisch?

Helemaal niet meer snoepen is een erg hoog doel, dat lastig is om uit te voeren. Het is dan ook slimmer om jezelf toe te staan het af en toe wel te doen, bijvoorbeeld in het weekend. Stel jezelf dus de vraag: zijn mijn concrete acties realistisch en haalbaar? Heb ik vertrouwen dat het mij gaat lukken? Gezond afvallen betekent niet dat je nooit meer snoept, de uitdaging is om bewust te kiezen voor momenten waarop je dit wel doet en daar ook van te genieten. Een halve kilo tot 1 kilo per week verliezen is mooi. De kans is dan ook groter dat je het afvallen volhoudt.

Afvallen is een proces van vallen en opstaan

Terugval hoort erbij. Het belangrijkste is dat je doorgaat en kleine stappen zet die je op de lange termijn kunt volhouden. Bedenk bij het maken van je plan al hoe je omgaat met valkuilen die je verwacht. De kans is dan groter dat je weet wat je moet doen als het zover is. Dat ene taartje of snoepje tóch genomen terwijl je het niet van plan was? Een keer een misstap maken betekent niet dat je het meteen moet opgeven. Je kunt het diezelfde dag nog oplossen, door bijvoorbeeld ’s avonds geen toetje te nemen. Wees niet te streng voor jezelf, het belangrijkste is dat je tijdens het afvalproces vertrouwen houdt in je plan en jezelf.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)