100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Het belang van vezels

Het belang van vezels

Het voedingscentrum en allerlei experts op het gebied van voeding en dieet raden je aan om voldoende vezels te eten. Wat is het belang van vezels en hoeveel moet je ervan eten?

Wat zijn voedingsvezels?

Voedingsvezels zijn kleine deeltjes van de planten die niet verteerd worden in de darmen. Sommige soorten voedingsvezels zijn fermenteerbaar. Dit betekent dat ze kunnen gisten. Op deze manier dienen ze als voedsel voor de bacteriën in de darm (bron).

Andere voedingsvezels verteren niet in de darm. Deze spelen een belangrijke rol in het proces rondom de stoelgang. Bovendien zorgen deze vezels ervoor dat je je langer verzadigd voelt (bron). Deze vezels zorgen ervoor dat de koolhydraten in je voeding langzamer worden opgenomen door het lichaam.

Vezels en water

Het eten van voldoende vezels alleen is niet voldoende. Het is ook belangrijk dat je voldoende water drinkt, zodat je lichaam de vezels ook kan verwerken. Het is belangrijk dat je minimaal 2 liter water drinkt. Liefst zelfs iets meer, zeker als je ook nog vocht verliest door zweet of warmte.

Hoeveel voedingsvezels zijn belangrijk

De Maag-Lever-Darm Stichting geeft als aanbevelingen dat vrouwen 30 gram vezels moeten eten en mannen 40 gram. Sommige wetenschappers pleiten ervoor om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid verder te verhogen, richting de 50 gram (bron).

Het is belangrijk dat je vezels uit meerdere bronnen inneemt, omdat verschillende soorten vezels verschillende functies hebben in het lichaam.

Voedingsvezels tijdens een dieet

Als je aan het afvallen bent, is het bijna onmogelijk om voldoende vezels binnen te krijgen. Het gevolg hiervan is dat je last kunt krijgen van verstoppingen.

Kies je voor een dieet op basis van maaltijdvervangers, kies dan een product dat verrijkt is met vezels zoals Timfit. Het liefst kies je dan nog een product met meerdere soorten vezels, zodat je de werking van je darmen optimaal stimuleert.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)