👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Helpt calorieën tellen bij afvallen?

Helpt calorieën tellen bij afvallen?

Calorieën tellen kan helpen bij het afvallen. Als je wilt afvallen is het belangrijk om minder energie binnen te krijgen dan je verbruikt, als je calorieën telt weet je beter wat je binnenkrijgt. Maar alleen calorieën tellen geeft je geen informatie over hoe gezond je eet. Een gezond voedingspatroon is belangrijk om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen.

Waarom helpt calorieën tellen?

Voordat je begint met afvallen is het goed om inzicht te krijgen in je voedingspatroon. Wat eet je precies en hoeveel calorieën krijg je hiermee binnen? Wat zijn verbeterpunten? Ook tijdens het afvallen kan het tellen van calorieën je helpen om niet te veel te eten. Probeer als je bezig bent met afvallen uit te gaan van 1.800 kilocalorieën per dag voor mannen en 1.500 voor vrouwen.

Calorieën tellen en gezonde voeding

Alleen calorieën tellen geeft je onvoldoende informatie over hoe gezond je eet. Juist door het aanleren van een gezond voedingspatroon is de kans groter dat je je streefgewicht behaalt en behoudt. Zo leveren bijvoorbeeld 1 appel, 1 volkoren boterham met halvarine en 30+ kaas en een glas halfvolle melk ongeveer evenveel calorieën (totaal 310 calorieën) als 1 gevulde koek en een 1 longdrinkglas frisdrank (totaal 297 calorieën).

Het eerste voorbeeld bestaat alleen uit Schijf van Vijf-producten. De tweede optie bevat ongezondere keuzes, toch leveren beide opties ongeveer evenveel calorieën. Maar de gezonde optie levert wel 5 keer meer vezels dan de ongezonde optie. Vezelrijk eten verzadigt beter waardoor je minder snel weer trek krijgt. Let dus niet alleen op de calorieën als je wilt afvallen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)