👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Heeft Calorieën tellen zin?

Heeft Calorieën tellen zin?

Als je meer energie verbruikt dan dat je binnenkrijgt, verlies je gewicht. Eet je juist meer calorieën dan je verbruikt, dan kom je aan. Wil je afvallen dan heeft het dus zeker zin om eens naar je kcal intake te kijken.

Maar voordat je dit doet is het sowieso wel handig om te weten hoeveel kcal je minimaal binnen moet krijgen om gezond op gewicht te blijven. Daarvoor heb je heel veel leuke tools op internet die dit voor jou uit gaat rekenen. Alleen gaan deze leuke tools uit van de gemiddelde vrouw of man… Maar… jij bent helemaal niet gemiddeld. Iedereen is uniek en heeft een ander gewicht, lichaamslengte, leeftijd en bewegingspatroon. Als je eenmaal je eenmaal weet hoeveel je gemiddeld aan kcal moet eten om gezond te eten en op gewicht te blijven, kan je ook beter bepalen hoeveel kcal je mag eten als je wilt afvallen. Want als je minder kcal eet dan dat je verbruikt val je af.

Het nieuwe Calorieën tellen om sneller vet te verbranden heet Koolhydraten tellen!

Calorieën tellen kan je helpen om af te vallen, maar het kan ook juist voorkomen dat je afvalt. Dat komt doordat de hoeveelheid calorieën niet het enige is dat je afslankproces bepaalt. Ook het type calorie speelt mee.

De wetenschap is er nog niet zo lang achter dat koolhydraten je dik maken. Echter heb je wel goede koolhydraten nodig om je lichaam goed te laten functioneren. Hiervoor kun je onderscheid maken tussen langzame gezonde koolhydraten en snelle ongezonde koolhydraten

Verschil snel en langzame koolhydraten

Snelle koolhydraten bevatten korte ketens suikermoleculen en het lichaam breekt dat snel af waardoor het als glucose in het bloed terecht komt. De bloedsuikerspiegel stijgt snel, maar daalt ook snel. Je krijgt een boost energie, maar die energie ben je ook snel kwijt waardoor jij je futloos gaat voelen en weer op zoek wilt naar een nieuwe sugarrush en dus meer koolhydraten gaat eten. Langzame – ook wel complexe koolhydraten genoemd – hebben een lagere GI. Het lichaam doet er veel langzamer over om deze tot glucose af te breken. Dit komt omdat deze soort lange suikermoleculen bevatten. Het gevolg dáárvan is dat er langzaam glucose in het bloed komt waardoor je niet een enorme piek in je bloedsuikerspiegel krijgt en je daardoor ook fit blijft voelen de gehele dag door. Snelle koolhydraten zitten in grote getalen in brood, pasta, rijst en aardappelen of andere producten die hoog in kcal zitten. Let jij dus op je koolhydraten let je automatisch ook op je kcal intake. Win Win situatie dus!

Niet je hele leven calorieën of koolhydraten tellen

Nou zit je er natuurlijk niet te wachten op om je hele leven koolhydraten en kcal te tellen en dat is ook helemaal niet nodig. Wel kan het helpen om controle te hebben over je kcal en koolhydraten intake als je wilt afvallen. TimFit kan je hierbij helpen want vervang jij je ontbijt en lunch met een shake of reep dan weet je altijd wat je binnenkrijgt en daarnaast weet je ook dat TimFit Maaltijdvervangers uit goede langzame koolhydraten bestaat en vol vitamines, mineralen, vezels en eiwitten zit Dat klinkt toch super! Ben je op gewicht dan helpen onze voedingscoaches je heel graag met het aanleren van een gezond eetpatroon waardoor je ook niet gaat aankomen in gewicht zodra je stopt met afvallen.

Kortom Calorieën tellen heeft zin maar alleen hiermee red je het niet mee. De juiste koolhydraten en de hoeveelheid daarvan is vele malen belangrijker. Ben jij benieuwd hoeveel Calorieën en koolhydraten jij moet eten om goed te kunnen afvallen? Laat het gratis en vrijblijvend uitrekenen door onze voedingscoaches!

Kennismaken met het TimFit Proefpakket

Ken jij TimFit nog niet? TimFit heeft handig proefpakket voor 5 dagen zodat jij de overheerlijke smaken kunt proeven in handige meeneem sachets!

Gegarandeerd resultaat na 5 dagen
Probeer alle 5 smaken van TimFit
Persoonlijke begeleiding door onze ervaren consulenten
Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd
Bespaar geld op je ontbijt en lunch
Zeer weinig suikers

Wij beloven je dat je het Resultaat al na 5 dagen op de weegschaal zélf kunt zien! Dit zal je motiveren om door te gaan tot dat je jouw streefgewicht bereikt hebt!

Zo werkt TimFit

Met TimFit® val je effectief af door 3 uitgebalanceerde maaltijden per dag te nuttigen waarvan je twee maaltijden per dag (ontbijt en de lunch) door de unieke gezonde en uitgebalanceerde TimFit SX-5 maaltijden vervangt.

Door de unieke SX-5 mix en uitgekiende dosering van micro- en macronutriënten is TimFit de crème de la crème onder de uitgebalanceerde maaltijdvervangers. De TimFit voedzame maaltijden zijn eenvoudig en snel te bereiden en kunnen u geld besparen. Daarnaast vinden onze TimFit klanten ze ook nog eens heel erg lekker!

Eenvoudig te volgen en perfect te integreren in uw dagelijks leven.
Tijdens de avondmaaltijd bereid je jouw eigen maaltijd met mager vlees of vis en groenten volgens onze smakelijke en eenvoudig te bereiden recepten die vetvrij en koolhydraatarm (brandstof uit aardappelen, brood, pasta etc. worden tijdelijk geweerd) zijn. Uw gezinsleven en sociale leven hoeven nu dus niet meer te lijden omdat u wilt afvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)