👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Feiten en Fabels over Afvallen met Maaltijdshakes!

Heb jij wel eens horen zeggen… “Afvallen met maaltijdshakes? Ben je gek weet je wel hoe slecht dit is voor je gezondheid?” of deze “Van afvallen met maaltijdshakes ga je jojo-en en ben je binnen no time op je oude gewicht of zelfs meer! Waarom zou je daar ueberhaupt aan beginnen?”  Kortom Maaltijdshakes hebben door deze fabels onterecht een slecht imago gekregen….  Ja je hoort het goed fabels!  Hieronder vier Feiten en Fabels op een rij…

Fabel 1 Afvallen met maaltijdshakes is een crashdieet

Een goede maaltijdshake zit boordenvol vitamines, mineralen, vezels en eiwitten en bevat meer gezonde voedingstoffen dan in een bruine boterham. Ga je 3 maaltijden vervangen met een shake dan ga je inderdaad crashen net zoals je 3 maaltijden zou vervangen met alleen een bruine boterham. Daarom wordt er geadviseerd om niet meer dan 2 maaltijden te vervangen voor een shake en daarnaast 1 warme maaltijd te nuttigen met veel groente en een stukje mager vlees, vis, kip of vleesvervanger.  Het voordeel van een maaltijdshake is dat je op een makkelijke manier inzicht hebt in wat je binnenkrijgt want het heeft altijd dezelfde aantal calorieën en je weet dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt.  Hierdoor kan je tijdelijk een calorietekort creeren en op  een verantwoorde manier gewicht verliezen in korte tijd. Als je dit in periodes van 8 weken doet met een stabilisatie pauze van 2 weken er tussen dan zal jij niet crashen en op gewicht blijven als je eenmaal een gezond normaal eetpatroon hebt opgebouwd. Wist je dat deze verantwoorde maaltijdshakes tegenwoordig ook vaak worden gebruikt door mensen die niet willen afvallen maar een makkelijke gezonde alternatief willen als ze veel onderweg zijn?

Fabel en Feit 2 Maaltijdshakes zijn duur!

Kies je voor een maaltijdshake uit de supermarkt of drogist dan is het zeker duur want dan kan je beter een pak suiker kopen. Een shake uit de supermarkt kan in veel gevallen wel 18 gram suiker bevatten dat is dus vergelijkbaar met 5 suikerklontjes in 1 shake. Zo klinkt het wel erg veel he? Kies je voor een kwaliteits maaltijdshake zoals TimFit SX-5 boordenvol vezels, vitamines, mineralen en eiwitten dan betaal je gemiddels 2,49 euro voor een complete maaltijd. Als jij 2 volkoren boterhammen eet met boter en beleg hoeveel ben jij dan kwijt? Juist 😉 dan valt 2,49 euro wel mee he? Kies je daarnaast voor een compleet pakket ben je nog eens minder kwijt per maaltijd. De reden waarom het duurder lijkt komt omdat je meerdere shakes in 1 bestelling koopt.

Fabel en Feit 3 Je komt weer aan als je stopt met de maaltijdshakes

Vroeger bestond een Shake dieet uit simpelweg alleen uit eiwitten zonder vezels of andere toevoegeningen daarbij moest je dan ook nog eens zelf melk toevoegen om toch nog enigzins een voller gevoel te krijgen. Je dronk drie keer per dag zo’n shake en verder niks er meer naast. Niet gek dus dat je weer aankwam in gewicht zodra je weer normaal ging eten. Tegenwoordig vervang je maar 2 maaltijden met een shake en in de avond neem je een gezonde (koolhydraatbeperkte) maaltijd en nog je tussendoortjes. Hiermee blijven je darmen in beweging en gewend aan vast voedsel en is de stap van vloeibaar naar vast voedsel niet meer groot. Maar daar alleen red je het alsnog niet want het is belangrijk om ook goed te stabiliseren. Stabiliseer jij niet goed en pak jij je oude eetpatroon direct weer op omdat je denkt ah joh ik ben toch alle kilo’s kwijt,  dan ben je in no time weer aangekomen. Het is belangrijk om goed te stabiliseren en langzaam weer producten toe te voegen in je eetpatroon waarbij je ook je gewicht in de gaten houd. Eenmaal gestabiliseerd blijf jij op gewicht!  Wij gaan er dan wel van uit dat je een gezond eetpatroon blijft aanhouden en niet weer de voorraadkast gaat induiken voor de zakken chips en dropjes 😉

Fabel en Feit 4 Als ik drie maaltijden vervang val ik sneller af

Als je drie maaltijden vervangt voor een maaltijdshake kan je snel gewicht verliezen maar dat geld zeker niet voor iedereen. Met drie maaltijden te vervangen voor een maaltijdshake is je calorie intake maar 750 kcal. Dat is voor een gemiddelde volwassene die veel beweegt  te weinig om goed te kunnen fuctioneren. Wat gaat je lichaam dan doen? Juist, Je lichaam gaat alles wat het binnenkrijgt vast houden als reserve waardoor je weer gaat aankomen in gewicht. Ga je 2 maaltijden vervangen heb je in iedergeval controle over je kcal intake van je ontbijt en lunch waardoor je voldoende ruimte over hebt voor een gezond diner en tussendoortjes! Je zal hierdoor beter afvallen maar vooral blijvend afvallen. Het dieet is hierdoor ook beter vol te houden, stabiliseren wordt veel gemakkelijker en je went langzaam aan een gezond eetpatroon waardoor je eenmaal op gewicht en weer normaal eet het gezonde eetpatroon makkelijker vol kan houden.

Wil je nóg meer weten over dit onderwerp? Laat het ons weten via de chat! Wij vertellen je er graag meer over!

Kennismaken met het TimFit Proefpakket

Ken jij TimFit nog niet? TimFit heeft handig proefpakket voor 5 dagen zodat jij de overheerlijke smaken kunt proeven in handige meeneem sachets!

Gegarandeerd resultaat na 5 dagen
Probeer alle 5 smaken van TimFit
Persoonlijke begeleiding door onze ervaren consulenten
Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd
Bespaar geld op je ontbijt en lunch
Zeer weinig suikers

Wij beloven je dat je het Resultaat al na 5 dagen op de weegschaal zélf kunt zien! Dit zal je motiveren om door te gaan tot dat je jouw streefgewicht bereikt hebt!

Zo werkt TimFit

Met TimFit® val je effectief af door 3 uitgebalanceerde maaltijden per dag te nuttigen waarvan je twee maaltijden per dag (ontbijt en de lunch) door de unieke gezonde en uitgebalanceerde TimFit SX-5 maaltijden vervangt.

Door de unieke SX-5 mix en uitgekiende dosering van micro- en macronutriënten is TimFit de crème de la crème onder de uitgebalanceerde maaltijdvervangers. De TimFit voedzame maaltijden zijn eenvoudig en snel te bereiden en kunnen u geld besparen. Daarnaast vinden onze TimFit klanten ze ook nog eens heel erg lekker!

Eenvoudig te volgen en perfect te integreren in uw dagelijks leven.
Tijdens de avondmaaltijd bereid je jouw eigen maaltijd met mager vlees of vis en groenten volgens onze smakelijke en eenvoudig te bereiden recepten die vetvrij en koolhydraatarm (brandstof uit aardappelen, brood, pasta etc. worden tijdelijk geweerd) zijn. Uw gezinsleven en sociale leven hoeven nu dus niet meer te lijden omdat u wilt afvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)