100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Voordeel van Meerdere soorten Eiwitten in Shakes

Er zijn tientallen verschillende eiwitshakes. De resultaten van deze shakes zijn wisselend, een van de belangrijkste oorzaken hiervoor is de afwezigheid van voedingsvezels of de aanwezigheid van veel koolhydraten. Je doet er dus goed aan om naar de voedingswaardetabel van de shake te kijken om te kijken hoeveel eiwitten er in zitten.

Maar is dat voldoende? Of maakt het ook nog uit wat voor soorten eiwitten er in de shake zitten? En is het zinvol om te zoeken naar een shake met meerdere soorten eiwitten? In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een eiwitshake met meerdere soorten eiwitten. Om die reden kijken we eerst naar de werking van een dieet op basis van eiwitshakes in algemene zin.

Hoe werkt een shakedieet?

Tijdens een shakedieet vervang je meerdere maaltijden door een eiwitshake. In de meeste gevallen vervang je je ontbijt en je lunch door een shake, terwijl je bij de avondmaaltijd wel gewone voeding neemt. Bij sommige diëten gebruik je aparte tussendoortjes (zoals repen of soepen), terwijl je in andere gevallen gezonde tussendoortjes of helemaal geen tussendoortjes eet.

Een eiwitdieet werkt op basis van drie verschillende principes. Het eerste principe is een verminderde inname van calorieën. Dit klinkt logisch. We zeggen immers niet voor niets dat elk pondje door het mondje komt. Toch is het wellicht goed om te weten dat de wetenschap het hier mee eens is (bron).

Het tweede principe is gebaseerd op het feit dat maaltijden met veel eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel (bron). Dit is handig als je wat minder calorieën eet. Op deze manier ga je namelijk minder snel andere, minder gezonde dingen eten.

Het derde principe heeft te maken met je spieren. Op het moment dat je weinig calorieën binnen krijgt, gaat je lichaam zoeken naar andere energiebronnen. De meest voor de hand liggende energiebron voor je lichaam is je spiermassa. Er zijn twee redenen waarom je dit liever niet hebt. Als eerste wil je liever dat je lichaam vet verbrandt. Ten tweede betekent een vermindering van je spiermassa dat je minder calorieën zult verbranden. Het is dus goed om te weten dat een hoge consumptie van eiwitten je spiermassa kan beschermen (bron).

Verschillende eiwitten, verschillende functies

Niet iedere vorm van eiwitten heeft dezelfde functie. Verschillende soorten eiwitten hebben een verschillende invloed op ons lichaam. Om deze reden is het verstandig om te variëren in de soorten eiwitten die je neemt.

Veel van de maaltijdvervangers op basis van eiwitten zijn erg eenzijdig. Vaak bevatten deze producten maar een of maximaal twee soorten eiwitten. Omdat je verder maar een maaltijd per dag gebruikt, krijg je ook op deze manier weinig andere eiwitsoorten binnen. Dit gebrek aan variatie is niet goed en kan met name op de langere duur tot problemen leiden.

Bepaalde typen eiwitten hebben een verschillende functie. Natuurlijk leveren de eiwitten allemaal energie voor ons lichaam, maar ze helpen ook bij de ondersteuning van andere lichaamsfuncties. Soja-eiwitten bijvoorbeeld bevatten veel isoflavonen (bron). Deze hebben een positieve uitwerking op de cholesterolwaarden.

Andere soorten eiwitten hebben juist een sterke invloed op de bescherming van de spieren tijdens een dieet. Wei-eiwit is hier een goed voorbeeld van (bron). Ook eiwitten die gebaseerd zijn op eieren van kippen hebben een positieve invloed op de spiermassa (bron). Collageen is juist een eiwit dat een belangrijke rol speelt in de huid (bron) en gewrichten (bron).

Een gevarieerde inname van eiwitten is dus om verschillende redenen belangrijk. De verschillende eiwitsoorten hebben allemaal hun eigen functie in het menselijk lichaam. Ook tijdens het dieet is het relevant. Veel maaltijdvervangers bevatten bijvoorbeeld alleen maar soja-eiwit. Hoewel dit goed is voor de cholesterolwaarden, worden de spieren niet zo goed beschermd.

Shakes met meerdere soorten eiwitten

Timfit is een van de weinige maaltijdshakes op de markt die meerdere soorten eiwitten bevat. Timfit bevat ei-albumine, wei-eiwit, soja-eiwit en collageen hydrolisaat. Dit is een breed palet aan eiwitten, allemaal met verschillende functies.

Ook op andere vlakken onderscheidt Timfit zich van de concurrentie. Een portie bevat maar liefst 6,6 gram voedingsvezels. Dit is een groot verschil met andere shakes die meestal meer 2 of 3 gram voedingsvezels bevatten. Als laatste is Timfit verrijkt met 23 soorten vitaminen en mineralen en andere stoffen die het gewichtsverlies bevorderen, waaronder groene thee-extract en chroompicolinaat.

Waarom verschillende soorten eiwitten belangrijk zijn

Niet iedere vorm van eiwitten is gelijk. Sommige soorten eiwitten hebben invloed op de spiermassa. Deze soorten zijn niet altijd even veel aanwezig in maaltijdvervangers. Deze zijn namelijk vaak gebaseerd op soja-eiwitten. Je doet er dan dus ook verstandig aan om maaltijdvervangers te kopen die meerdere soorten eiwitten bevatten. Op deze manier onderhoud je je lichaam en met name je spieren het best tijdens het dieet.

De maaltijdvervangers van Timfit zijn in dat geval een goede keuze. Deze maaltijdvervangers bevatten niet alleen vier soorten eiwitten, maar ook veel voedingsvezels en andere voedingsstoffen.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Schroom dan niet om een berichtje te sturen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)