👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Het verschil tussen Eiwitshakes en Maaltijdvervangers

Eiwitshakes Maaltijdvervangers, wat is het verschil? De begrippen eiwitshake en maaltijdvervanger worden vaak afwisselend gebruikt. Toch zijn er wel degelijk grote verschillen tussen eiwitshakes en maaltijdvervangers. Wat zijn de verschillen tussen eiwitshakes en maaltijdvervangers? En welke kun je als beste kiezen als je af wil vallen?

Het basisingrediënt: eiwitten

Zowel maaltijdvervangers als eiwitshakes hebben allebei eiwitten als basisingrediënt. Dit is niet voor niets. Voedingspatronen die hoog in eiwitten zijn, hebben grote voordelen als het gaat om het stimuleren van gewichtsverlies.

De positieve werking van een eiwitrijk dieet gaat uit van een drievoudige werking. De eerste, en wellicht de meest eenvoudige werking, is dat je gewoon minder calorieën binnenkrijgt. Dit is nodig om een negatieve energiebalans te creëren. Met andere woorden, alleen als je minder calorieën eet dan je verbrandt kun je afvallen.

Een andere reden waarom eiwitrijke diëten werken is omdat eiwitrijke maaltijden ervoor zorgen dat je een verzadigd gevoel hebt. Een koolhydraatrijk dieet met hetzelfde aantal calorieën is veel moeilijker om vol te houden. Dit heeft te maken met de manier waarop je lichaam reageert op maaltijden met veel eiwitten. Er komt veel insuline vrij, waardoor suikers in je bloed beter worden opgenomen (bron). Dit zorgt ervoor dat het langer duurt voordat je weer honger krijgt.

Als je minder energie binnenkrijgt dan je verbrandt, dan moet je lichaam op zoek naar andere vormen van energie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ziet je lichaam vaak niet je vet, maar je spieren als eerste optie. Gelukkig is dit te voorkomen.

Je kunt je spiermassa beschermen door middel van een eiwitrijk dieet. Dit is de derde reden waarom een eiwitrijk dieet werkt. Door meer eiwitten te eten bescherm je je spiermassa tegen je eigen lichaam (bron). Dit is vooral belangrijk als je stopt met het diëten, want het verlies aan spiermassa leidt tot het gevreesde jojo-effect. Dit komt weer, omdat je lichaam minder calorieën verbrandt naarmate je minder spiermassa hebt.

Wat is er anders?

Zowel maaltijdvervangers als eiwitshakes bevatten een grote hoeveelheid eiwitten. Maar daar houden de overeenkomsten zo’n beetje wel op. Op andere gebieden zijn er namelijk grote verschillen tussen de twee producten.

Maaltijdvervangers bevatten naast eiwitten nog andere bestanddelen. In sommige maaltijdvervangers vind je bijvoorbeeld voedingsvezels. Als je een dieet volgt op basis van eiwitrijke shakes dan is de kans groot dat je een tekort aan voedingsvezels ontwikkeld.

Er zijn twee goede redenen waarom het belangrijk is om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsvezels binnen krijgt. De eerste reden is dat een vezelrijke maaltijd zorgt voor een voldaan gevoel (bron). Dit is handig, want dit voorkomt dat je tijdens de dag toegeeft aan verleidingen. Ook in zijn algemeenheid lijken vezelrijke diëten bij te dragen aan gewichtsverlies (bron).

Voldoende voedingsstoffen binnen krijgen

Dit maakt dat het erg lastig is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen als je alleen eiwitshakes neemt. Bij het gebruik van eiwitshakes heb je maar een maaltijd om alle vitaminen, mineralen en voedingsvezels binnen te krijgen.

Dit betekent onder andere dat je een karrenvracht aan vezelrijke groenten moet eten. Sommige soorten groenten, zoals linzen, bevatten heel veel vezels, maar dan nog zul je hier honderden grammen van moeten eten. In de tussentijd heb je nog andere voeding nodig om aan andere vitaminen en mineralen te komen. In de praktijk komt dit er vaak niet van, waardoor je een uitgebreide hoeveelheid supplementen moet slikken.

Het is dan ook het handigst om voor een maaltijdvervanger te kiezen. Het liefst kies je hierbij voor een maaltijdvervanger met voedingsvezels en met meerdere vitaminen en mineralen. Timfit SX-5 is een goed voorbeeld van een betaalbare maaltijdvervanger met voldoende voedingsstoffen.

Met Timfit krijg je niet alleen meer dan 26 gram eiwitten per maaltijd binnen. Een sachet bevat ook 6,6 gram vezels. Bovendien vind je 23 van de meest belangrijke vitaminen en mineralen in Timfit. Tot slot is deze maaltijdvervanger verrijkt met verschillende ingrediënten die je kunnen helpen om sneller af te vallen, zoals groene thee-extracten en chroompicolinaat.

Het verschil tussen eiwitshakes en maaltijdvervangers

Een maaltijdvervanger kun je, zoals het woord al zegt, gebruiken om een maaltijd te vervangen. Je krijgt bijna alle voedingsstoffen binnen die je ook zou krijgen als je een gewone maaltijd zou nemen. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Een eiwitshake is veel beperkter en bevat alleen maar eiwitten.

Om deze reden is het dan ook beter om tijdens een dieet gebruik te maken van een maaltijdvervanger als Timfit. Op deze manier weet je zeker dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, ook al neem je een stuk minder calorieën in dan anders.

Zijn eiwitshakes dan helemaal niet zinvol? Dat zeker niet. Maar wij raden eiwitshakes eigenlijk alleen aan voor sporters. Deze kunnen eiwitshakes op basis van wei-eiwitten of eieren gebruiken om hun spiermassa te vergroten. Hierbij is het wel van belang dat zij geen maaltijden vervangen door de eiwitshake. Ook zij moeten immers voldoende vezels, vitaminen en mineralen binnenkrijgen.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Schroom dan niet om een berichtje te sturen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)