👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Voordeel van een Hoog Eiwitgehalte in Shakes

Er zijn tientallen, zo niet honderden verschillende maaltijdvervangers op de markt. Dan hebben we het niet alleen over maaltijdvervangers in allerlei verschillende smaken, maar ook op andere vlakken zijn er nogal veel verschillen. Wat bijvoorbeeld te denken van de hoeveelheid eiwitten in een shake. In dit artikel lees je waarom je beter een shake met veel eiwitten of Hoog Eiwitgehalte kunt kopen.

Wat zijn maaltijdvervangers?

Maaltijdvervangers moeten niet verward met eiwitshakes. Eiwitshakes zijn shakes met daarin grote hoeveelheden eiwitten. Eiwitshakes zijn vaak bedoeld voor sporters die extra eiwitten willen eten, bijvoorbeeld na het sporten. Doel hiervan is om meer spiermassa te kweken. Het eten van bijvoorbeeld wei-eiwitten tijdens of na een training is een bewezen methode om meer spiermassa te kweken (bron).

Maaltijdvervangers doen meer dan eiwitshakes. Zo bevatten maaltijdvervangers ook verschillende vitaminen en mineralen. Heb je een goede maaltijdvervanger te pakken, dan krijg je naast vitaminen en mineralen ook nog eens een flinke hoeveelheid voedingsvezels binnen.

Een maaltijdvervanger kun je dus gebruiken in plaats van een maaltijd met vaste voeding. In plaats van je broodje met jam of je bakje kwark met muesli kun je een maaltijdvervanger eten. Je krijgt dan niet alleen een grote hoeveelheid eiwitten binnen, maar ook voldoende andere voedingsstoffen.

Verschillen tussen maaltijdvervangers

Niet iedere maaltijdvervanger is gelijk. Er zijn grote verschillen in de samenstelling tussen verschillende merken. Zelfs tussen producten van hetzelfde merk kunnen er grote verschillen zijn. Reden genoeg dus om goed op te letten als je een maaltijdvervanger uit kiest.

Een van de belangrijkste zaken om op te letten is het gehalte aan eiwitten in een maaltijdvervanger. Uit onderzoek is gebleken dat diëten met veel eiwitten erg effectief zijn. De voordelen zijn niet alleen zichtbaar in termen van gewicht, maar ook in andere belangrijke zaken in je lichaam, zoals cholesterolwaarden (bron). Belangrijk is verder dat hoe meer eiwitten een dieet bevat, hoe meer mensen afvallen en hoe tevredener deelnemers zijn met hun dieet.

Veel maaltijdvervangers met een lager eiwitgehalte bevatten in plaats daarvan veel koolhydraten. Dit is erg problematisch, omdat koolhydraten zorgen voor een sterke insulinerespons (bron). Dit zorgt ervoor dat je na een maaltijd sneller weer honger krijgt. Dit is erg vervelend, zeker als je aan het afvallen bent. De kans is dan ook groot dat je al vrij snel naar de maaltijd toegeeft aan een of andere verleiding, zoals zoetigheid of een vette hap.

Voordeel van een hoog gehalte aan eiwitten in een shake

Het belangrijkste voordeel van een shake met veel eiwitten is dan ook dat er weinig ruimte is voor ‘rommel’. Als een eiwitshake maar voor 40 procent eiwitten bestaat, zit er dus voor 60 procent iets anders in.

Dit hoeft niet per se slecht te zijn. Een maaltijdvervanger kan prima aangevuld zijn met nuttige stoffen zoals voedingsvezels. In de praktijk is het vaak zo dat er allerlei vormen van koolhydraten worden gebruikt. In sommige producten is zelfs gewoon suiker toegevoegd. Dat is immers lekker goedkoop voor de fabrikant.

Hoe kies je nu een goede maaltijdvervanger

De beste manier om je maaltijdvervanger te kiezen is door goed op de verpakking te kijken. Welke informatie geeft de voedingswaardetabel. Hoeveel eiwitten zitten er in en hoeveel koolhydraten? Zijn de koolhydraten suikers of andere koolhydraten die wat langzamer opgenomen worden door je bloed. Overigens bevatten alle maaltijdvervangers wel een beetje koolhydraten. Dit is op zich niet slecht, want je lichaam heeft wel een beetje koolhydraten nodig. Ook kun je kijken of er ook voedingsvezels in de shake, en zo ja, hoeveel?

Een van de shakes met de best uitgebalanceerde samenstelling is Timfit. Deze shake bevat maar liefst 26,6 gram eiwitten per portie van 40 gram. Dit is een hoog eiwitgehalte, een van de hoogste op de markt. Bijna de helft van de overige 13,8 gram is ingeruimd voor voedingsvezels. Dit is belangrijk omdat je bij een dieet op basis van maaltijdvervangers al snel de kans loopt dat je een gebrek aan voedingsvezels binnenkrijgt. Uiteraard bevat Timfit ook een selectie van belangrijke vitaminen en mineralen, 23 in totaal. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat Timfit ook nog stoffen die je ondersteunen bij je dieet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan groene thee, aminozuren en chroompicolinaat.

Het eiwitgehalte in een maaltijdvervanger

Het eiwitgehalte in een maaltijdvervanger is een van de belangrijkste dingen die je moet bekijken voordat je een maaltijdvervanger koopt. Naast het eiwitgehalte is het belangrijk om te kijken hoeveel koolhydraten er in de shake zitten (des te minder, des te beter) en of er voedingsvezels in de shake zitten. Met name de hoeveelheid koolhydraten is erg belangrijk, omdat shakes met suiker jouw afvalpogingen saboteren.

Shakes met hoge eiwitgehalten zijn effectiever. Dit is een van de redenen dat veel mensen grote successen boeken met de shakes met Timfit. Deze shakes hebben een hoog eiwitgehalte en bevatten ook daarnaast nog bijna alles dat je nodig hebt. Zo zitten er veel voedingsvezels, vitaminen en mineralen in.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Schroom dan niet om een berichtje te sturen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)