👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Bestaan negatieve calorieën echt?

Bestaan negatieve calorieën echt?

In veruit de meeste producten die we eten zit energie. Dat wordt uitgedrukt in kilocalorieën (kcal). Voedsel levert niet alleen energie, het verteren van eten kost ook energie.

Met negatieve calorieën wordt voedsel bedoeld waarbij vertering in het lichaam meer energie zou kosten dan dat het voedsel je lichaam aan energie oplevert. Dit is een fabel, want dit soort voedingsmiddelen bestaan niet.

Voedingsmiddelen met negatieve calorieën?

Er doen verschillende verhalen de ronde over voedingsmiddelen die negatieve calorieën zouden bevatten. Een voorbeeld is (bleek)selderij. De vertering hiervan zou meer energie vragen, dan de energie die ze toevoegen aan het lichaam. Dit zou betekenen dat het gewicht daalt, als je meer van deze producten eet. Dit is een fabel. Negatieve calorieën bestaan dus niet. Als je gewicht afneemt, dan heeft dit andere oorzaken, zoals verandering van eetgewoonten en meer lichaamsbeweging. Gezond afvallen doe je zo.

Energie-inname, energieverbruik en energiebalans

De hoeveelheid energie die nodig is om voedsel te verwerken, is gering in vergelijking met de energie die het eten levert. Van de totale energie die je lichaam per dag nodig heeft, wordt slechts 10% gebruikt voor het veteren en verwerken van voedsel. Andere belangrijke factoren die energie kosten zijn je basaal of rust metabolisme (het energieverbruik van een persoon in rust; zo’n 60%) en je lichamelijke activiteit (ongeveer 30%). Er gaat dus energie je lichaam in, door te eten en te drinken, en er gaat energie je lichaam uit. Als je over langere tijd net zoveel energie binnenkrijgt als je verbruikt, dan kom je niet aan. Dat noem je de energiebalans.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)