👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Aminozuren wat zijn het en krijg ik voldoende binnen?

Wat zijn Aminozuren?

Dat eiwitten een belangrijk onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon wist je vast al wel. Maar waarom eigenlijk? In deze blog leggen wij jou uit wat aminozuren zijn en waarom je ze juist bij het afvallen extra nodig hebt.

Aminozuren functioneren als bouwstenen van de hardere delen van het lichaam en worden met name opgenomen via de in onze voeding aanwezige eiwitten. Via de spijsvertering worden ze vervolgens afgebroken tot aminozuren. Een kwart van deze aminozuren worden verbrand in energie en ander deel wordt via urine afgevoerd de rest heeft je lichaam nodig om goed te kunnen functioneren.

Waar spelen Aminozuren een belangrijke rol bij?

 • De aanmaak van sterk bindweefsel.
 • Wondgenezing en herstel van je lichaam.
 • Het vervoer en opslag van voedingstoffen.
 • Aanmaak van nieuwe cellen
 • Spijsvertering
 • Energieproductie
 • Het opbouwen en behouden van je spieren
 • Groei van gezonde botten

22 verschillende aminozuren

Er bestaan 22 verschillende soorten aminozuren die je lichaam nodig heeft en kan deze verdelen in 3 groepen namelijk:

 1. Niet essentiele aminozuren. Deze kan je lichaam zelf aanmaken.
 2. Semi-essentiele aminozuren. Hier maakt je lichaam soms niet voldoende van aan om in behoefte te voorzien. Bijvoorbeeld bij zwaar sporten, een medische aandoening of tijdens een dieet.
 3. Essentiele Aminozuren. Deze kan je lichaam niet zelf aanmaken en moet je uit voeding halen of uit een supplement.

Waarom aminozuren aanvullen tijdens het afvallen?

De meeste aminozuren halen wij uit voeding maar meestal niet voldoende en al helemaal niet als je vegetarisch of vegan eetpatroon hebt gezien de meeste eiwitten uit dierlijke bronnen worden gehaald en veel minder uit plantaardige bronnen.

Daarnaast helpen Aminozuren bij de productie van verschillende hormonen die belangrijk zijn voor de stofwisseling en vetverwerking. Aminozuren kunnen tijdens de slaap vet omzetten naar energie. Daarnaast zorgen aminozuren voor ondersteuning van het bind -en spierweefsel zodat deze niet afgebroken worden tijdens het afvallen. De belangrijkste aminozuren die hierin een rol spelen zijn L-Arginine en -Fenylalaline

 

TimFit Supplement Aminozuren

TimFit heeft een supplement samengesteld waarin alle belangrijke aminozuren zijn toegevoegd die een gunstige invloed hebben bij het afvallen. Hieronder zullen wij benoemen welke 8 belangrijke aminozuren er in de TimFit supplement zijn toegevoegd en wat ze voor je doen.

 1. L-arginine: Voor opbouw van botten
 2. Glycine is cruciaal is voor een goede groei en ontwikkeling van spieren, de huid, bindweefsel (collageen) en het centrale zenuwstelsel.
 3. L-Lysine helpt bij de absorptie van calcium vanuit het maagdarmkanaal, bevordert de botaanmaak en de vorming van collageen.
 4. L-Fenylalanine nodig is voor diverse biochemische processen. Fenylalanine is onder andere nodig voor de aanmaak van de neurotransmitters dopamine, adrenaline en noradrenaline in de hersenen
 5. L-Ornithine Speelt een belangrijke rol in de afgifte van groeihormoon, verbetert de vetverbranding en vermindert de vetabsorptie.
 6. Vitamine B3 Belangrijk voor de energievoorziening van het lichaam en de aanmaak van vetzuren
 7. Vitamine B6 is belangrijk voor de weerstand en de spijsvertering. Daarnaast speelt het een rol bij de vorming van rode bloedcellen
 8. Chroom is belangrijk voor het koolhydraat-, eiwit- en vetmetabolisme en verhoogt de glucosetolerantie door ondersteuning van de insulinewerking

Conclusie TimFit

Aminozuren heeft veel voordelen voor ons lichaam. Het is daarom altijd raadzaam om naast een gezond eetpatroon extra aminozuren via een supplement te nemen zeker als je aan het afvallen bent, een vegetarisch of veganistisch eetpatroon hebt of aan het herstellen bent. Een te veel aan aminozuren scheid je lichaam weer uit waardoor je nooit te veel binnenkrijgt. Een tekort valt helaas niet altijd op…  Door TimFit Aminozuren ernaast in te nemen weet je zeker dat je in ieder geval geen tekorten krijgt en je lichaam alle bouwstenen heeft die je helpen om je doel te bereiken!

Profiteren van de voordelen van TimFit Aminozuren?

Bestel dan vandaag nog onze TimFit aminozuren supplement!

? Persoonlijke begeleiding door onze ervaren consulenten
? Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Wil je nog meer kilo’s kwijt?

Bestel dan het populairste afslankpakket van TimFit en word ook één van de 150.000 TimFitters die succesvol zijn afgevallen!

Met het TimFit DeluxeFit pakket zorg jij er voor dat je 35 dagen lang op een gezonde en verantwoorde manier afvalt. Gemiddeld vallen TimFitters in 4 weken 12% van hun lichaamsgewicht af in vet! Lijkt je het ook wat en ben je klaar voor verandering? Kies dan voor het DeluxeFit pakket en ervaar het resultaat op je eigen weegschaal!

Zo werkt TimFit

Met TimFit® val je effectief af door 3 uitgebalanceerde maaltijden per dag te nuttigen waarvan je twee maaltijden per dag (ontbijt en de lunch) door de unieke gezonde en uitgebalanceerde TimFit SX-5 maaltijden vervangt.

Door de unieke SX-5 mix en uitgekiende dosering van micro- en macronutriënten is TimFit de crème de la crème onder de uitgebalanceerde maaltijdvervangers. De TimFit voedzame maaltijden zijn eenvoudig en snel te bereiden en kunnen u geld besparen. Daarnaast vinden onze TimFit klanten ze ook nog eens heel erg lekker!

Eenvoudig te volgen en perfect te integreren in uw dagelijks leven.
Tijdens de avondmaaltijd bereid je jouw eigen maaltijd met mager vlees of vis en groenten volgens onze smakelijke en eenvoudig te bereiden recepten die vetvrij en koolhydraatarm (brandstof uit aardappelen, brood, pasta etc. worden tijdelijk geweerd) zijn. Uw gezinsleven en sociale leven hoeven nu dus niet meer te lijden omdat u wilt afvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)