👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Waarom je koolhydraten beter kunt vermijden

In de meeste diëten moet je goed opletten op het aantal koolhydraten dat je eet. Hier zijn een aantal goede redenen voor. In dit artikel lees je waarom je koolhydraten beter kunt vermijden en wat je wel moet eten.

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten zijn de verzamelnaam voor verschillende soorten suikers en zetmeel. Er zijn koolhydraten in allerlei vormen. Sommige soorten koolhydraten, zoals suiker zijn erg klein en worden daarom snel door het lichaam opgenomen. Dit noemen we ook wel snelle koolhydraten. Langere koolhydraten, zoals je die vindt in veel soorten groente, moeten eerst door het lichaam worden opgeknipt in kleinere stukjes. Dit zijn langzame koolhydraten.

Het probleem met koolhydraten

Het grootste probleem met koolhydraten is dat deze heel snel door het lichaam worden opgenomen. Dit leidt tot twee verschillende problemen. Een eerste probleem is dat je lichaam in een keer veel energie te verwerken krijgt. Je lichaam maakt veel insuline aan om deze koolhydraten kwijt te kunnen met als gevolg dat je lichaam resistent kan worden tegen insuline. In dat geval ontwikkel je diabetes (bron).

  • Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: €39,95.Huidige prijs is: €29,95. Toevoegen
  • Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: €139,95.Huidige prijs is: €99,95. Toevoegen
  • Vanaf: Oorspronkelijke prijs was: €99,00.Huidige prijs is: €79,50. Toevoegen

Opgeslagen in vet?

Tot overmaat van ramp kan het lichaam al deze energie meestal niet kwijt. Het wordt dan opgeslagen in de vorm van vet.

Een tweede probleem met koolhydraten is dat je door deze energiepiek snel weer honger hebt. Dit maakt het moeilijker om op gewicht te blijven (bron).

Er zijn dan ook diëten ontwikkeld die kijken naar de snelheid waarmee koolhydraten worden opgenomen in het lichaam (bron). Des te langer het duurt voordat koolhydraten worden opgenomen, des te beter dit voor je lichaam is.

Koolhydraten vermijden

In een gezond dieet kun je koolhydraten dan maar beter zo veel mogelijk vermijden. Dit kan door middel van een eiwitrijk of keto dieet. Als je kleine aanpassingen wilt doorvoeren aan je dieet, dan moet je kiezen voor langzame koolhydraten. Gebruik dan bijvoorbeeld quinoa in plaats van rijst of pasta.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)