👉 5 kilo Kwijt met TopFit

100.000 mensen+ gingen je voor! Lees ervaringen

👉 Ben jij lid van TimFit Friends?
Eindelijk een Afslankpakket dat voor mij werkt! Simpel, met resultaat en lekker!
Hendrik P.
Bekijk Pakket

Cellulite en overgewicht

Cellulite en overgewicht

Cellulite, oftewel een sinaasappelhuid, is de aartsvijand van veel vrouwen. De meeste vrouwen zijn wanhopig op zoek naar een manier om van deze putjes en bobbeltjes in de huid af te komen. Wat is de relatie tussen cellulite, overgewicht en voeding.

Cellulite en cellulitis – wat is het verschil?

Eerst is het belangrijk om het verschil te maken tussen cellulite en cellulitis. Het eerste is de bekende sinaasappelhuid en dit komt voor bij een groot gedeelte van de vrouwen. Dit is in principe een onschuldige aandoening. Cellulitis is iets anders, namelijk een soort ontsteking die hetzelfde effect heeft op je huid als cellulite. Cellulitis is te herkennen doordat de huid wat roder is en wat warm aanvoelt.

Cellulite wordt veroorzaakt doordat het bindweefsel onder het huidoppervlak de huid naar binnen trekt. Op andere plaatsen ontstaan juist vetophopingen, waardoor de kenmerkende bobbeltjes en putjes ontstaan.

Cellulite en overgewicht

Er is geen directe relatie tussen cellulite en overgewicht. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen (bron). Ook veel slanke vrouwen hebben dus cellulite. Sterker nog, meer dan 90% van de vrouwen heeft in meer of mindere mate last van cellulite. Afvallen is dus geen garantie dat je van je cellulite af komt.

Er is echter wel een relatie tussen voeding en cellulite. Wijzigingen in je voedingspatroon kunnen de ernst van cellulite verminderen (bron). De belangrijkste strategie is om minder koolhydraten en suikers te eten, omdat deze een belangrijke invloed hebben op de vetstofwisseling.

Afvallen en cellulite

Er is dus geen directe relatie tussen cellulite en overgewicht, maar wel een indirecte. Als jij af gaat vallen, ga je gezonder eten, waardoor je cellulite waarschijnlijk ook minder wordt. Afvallen is wat dat betreft een win-win situatie.

Tot slot is er ook bewijs dat meer bewegen helpt om cellulite tegen te gaan. Aangezien dit onderdeel is van de meeste diëten, heeft ook dit voordelen.

Heb je vragen na aanleiding van dit Artikel, dan kan je deze stellen in onze besloten Facebookgroep.

TimFit is ontwikkeld als afslankformule en is een wetenschappelijk onderbouwde afslankmethode. TimFit bevat in tegenstelling tot andere maaltijdvervangers zeer weinig suikers, heeft 2 keer zo veel eiwitten en drie keer zo veel vezels dan andere maaltijdvervangers!

TimFit zit boordevol gezonde voedingsstoffen en is vrij van kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, ongezonde suikers en e-nummers. Maar TimFit is bovenal Erg Lekker! Wij onderscheiden ons door de vrijblijvende ondersteuning van onze afslankcoaches.

Timfit heeft vijf verschillende smaken; Aardbei, Vanille, Banaan, Chocolade en Cappuccino. Ben je op zoek naar een compleet pakket om direct te beginnen met afvallen? Bekijk dan onze afslankpakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending 🆓

Bij alle orders vanaf € 40,-

Morgen in Huis 📦

Bezorgd in Nederland en Belgie

Webshop Keurmerk ✔️

Weten waar je mee te maken hebt

Nederlands Product 🇳🇱

Geproduceerd in Nederland (HACCP)